Jak ugotować OMLETY Z NADZIENIEM MIĘSNYM
Definicja OMLETY Z NADZIENIEM MIĘSNYM: Składniki • 1/2 kg mielonego mięsa
• 1 posiekana cebula
• 1 łyżeczka przyprawy chili
• 1 łyżeczka oregano
• 1 łyżeczka cuminu
• 3 posiekane ząbki czosnku
• 1/2 zielonej papryki - pokrojonej w kostkę
• 1/2 czerwonej papryki - pokrojonej w kostkę
• 1/2 szklanki sosu salsy - pikantnego
• sól i pieprz do smaku
• sos tabasko do smaku
• starty żółty ser
• gęsta kwaśna śmietana
• 12 jajek
Etapy przygotowania 1. Mięso i cebulę podsmażyć często mieszając, aż mięso bedzie przyrumienione, odlać nadmiar tłuszczu.
2. Dodać przyprawy, sól i pieprz i jeszcze chwilę smażyć - około 4 minut.
3. Dodać paprykę i salsę, zdjąć z palnika i doprawić do smaku.
4. Lekko rozbić 2 jajka, dodać trochę mleka, szczyptę soli i wylać na rozgrzana patelnię. Usmażyć tradycyjny omlet.
5. Nałożyć około 1/2 szklanki (lub więcej) przygotowanego wczesniej nadzienia na połowę omletu, posypać startym serem, przykryć drugą polową omletu i zsunąć na talerz, udekorować kleksem kwaśnej śmietany.
6. W ten sam sposób usmażyć pozostałe omlety. Podawać dowolnie przygotowaną surówką.
Czym jest OMLETY Z NADZIENIEM MIĘSNYM znaczenie w Słownik O .