Przepis na Opiekane pstrągi
SKŁADNIKI DO OPIEKANE PSTRĄGI co to jest
Gotowanie Opiekane pstrągi. Składniki do pietruszki • 4 plasterki cebuli • 6 łyżek oleju • sok z.

Jak ugotować Opiekane pstrągi

Definicja OPIEKANE PSTRĄGI: Składniki:
• 4 pstr?gi
• 4 gał?zki natki pietruszki
• 4 plasterki cebuli
• 6 łyżek oleju
• sok z cytryny
• łyżeczka soli
• 1/2 łyżeczki pieprzu
• 1/4 łyżeczki zmielonego kminku

Sposób przyrz?dzenia:
Wymieszać ze sob?: olej, sok z cytryny, łyżeczkę soli, pieprz i kminek. Po wymieszaniu odstawić. Ryby wypatroszyć, zostawiając głowy i ogony, dokładnie wypłukać, osuszyć. Włożyć do przygotowanej marynaty. Pozostawić na minimum 2 godziny, kilkakrotnie w niej obracając. Wyjąć pstr?gi z marynaty. Do każdej ryby włożyć gał?zkę natki pietruszki i plasterek cytryny. Grillować na rozgrzanym grillu około 15 minut, smarując kilkakrotnie marynat?. Podczas grillowania obrócić tylko raz. Podawać z pieczywem i sałatką.

Czym jest Opiekane pstrągi znaczenie w Słownik O .