Jak ugotować Orecchette z brokulami
Definicja ORECCHETTE Z BROKULAMI: Przygotowanie: 5 minut
Smażenie: 2 minuty
Gotowanie: 10-12 minut
Trudność: latwe
Składniki na 4 porcje
• 250 gr makaronu orecchiette lub innego o podobnym czasie gotowania • 1 glowka brokula (opcjonalnie peczek botwinki) • 1 duzy ziemniak • 2 zabki czosnku • ostra papryczka (moze byc suszona, sproszkowana - 1 lyzeczka) • parmezan • oliwa • kieliszek bialego wytrawnego wina • sol, pieprz
Etapy przygotowania
1. Brokula podzielic na czastki, zmieniak pokroic w kostke 2. Na 2 lyzkach oleju podsmazyc czosnek i papryczke, podlac winem, chwile odparowac (okolo 1 min). 3. W osolonej wodzie gotowac jednoczesnie makaron, ziemniaka i brokuly, odcedzic. 4. Brokuly, makaron, ziemniaka wymieszac z podsmazonym czosnkiem, posypac startym parmezanem.
Czym jest Orecchette z brokulami znaczenie w Słownik O .