Przepis na Orechiette z
SKŁADNIKI DO ORECHIETTE Z co to jest
Gotowanie Orechiette z łososiem. Składniki do wędzonego łososia - 3 łyżki oliwy - 2 strąki.

Jak ugotować Orechiette z łososiem

Definicja ORECHIETTE Z ŁOSOSIEM: Składniki: - 40 dag makaronu orechiette - 15 dag wędzonego łososia - 3 łyżki oliwy - 2 strąki czerwonej papryki - 2 ząbki czosnku - 3/4 szklanki śmietanki 22-proc. - 1/2 łyżeczki pieprzu - 1 łyżka posiekanej bazylii - sól Sposób przyrządzania: Paprykę ułóż na ruszcie w nagrzanym piekarniku, piecz, aż zbrązowieje. Włóż na 10 minut do woreczka plastikowego, a następnie obierz ze skórki i usuń gniazda nasienne. Strąki pokrój na małe kawałki i zmiksuj z czosnkiem. Pokrojonego w cienkie paski łososia oraz pastę z papryki i czosnku włóż do rondla, wlej śmietanę i gotuj na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje. Od czasu do czasu zamieszaj. Przypraw bazylią, solą i pieprzem. Orechiette ugotuj al dente, połącz z sosem.

Czym jest Orechiette z łososiem znaczenie w Słownik O .