Przepis na ORZECHOWE KULKI Z
SKŁADNIKI DO ORZECHOWE KULKI co to jest
Gotowanie ORZECHOWE KULKI Z RUMEM. Składniki do zmielonych biszkoptów • 3/4 szkl. śmietany 18% •.

Jak ugotować ORZECHOWE KULKI Z RUMEM

Definicja ORZECHOWE KULKI Z RUMEM: Składniki • szkl. zmielonych orzechów • szkl. zmielonych biszkoptów • 3/4 szkl. śmietany 18% • pół op. galaretki owocowej • 6 łyżek kakao, 2 łyżki margaryny • kieliszek rumu, 6 łyżek cukru Etapy przygotowania 1. Galaretkę przygotować jak napisano na opakowaniu, poczekać aż stężeje, pokroić na bardzo małe kawałeczki. Margarynę rozpuścić z 3 łyżkami cukru, zdjąć z ognia, dodać kakao o 1/4 szkl. śmietany, wymieszać aby powstała gładka masa. Pozostawić aby lekko ostygła. 2. Orzechy, biszkopty, cukier, śmietanę, rozdrobnioną galaretkę rum i kakao, połączyć ze sobą ( jeśli ciasto będzie zbyt luźne należy dodać jeszcze trochę biszkoptów). 3. Z ciasta formować kulki o średnicy ok. 5-6 cm. Każdą zanużamy w letniej polewie, wkładamy na 1 godz. do lodówki.

Czym jest ORZECHOWE KULKI Z RUMEM znaczenie w Słownik O .