Przepis na Orzechy w cieście
SKŁADNIKI DO ORZECHY W co to jest
Gotowanie Orzechy w cieście francuskim. Składniki do 2 łyżki wody   10 dkg orzechów całych  6 jaj .

Jak ugotować Orzechy w cieście francuskim

Definicja ORZECHY W CIEŚCIE FRANCUSKIM: Składniki 20 dkg mąki   20 dkg masła   2 żółtka   2 łyżki wody   10 dkg orzechów całych  6 jaj  25 dkg cukru  25 dkg zmielonych orzechów  Sposób wykonania Z masła, mąki, żółtek, wody zarobić kruche ciasto. Podzielić na pół, jedną część włożyć do formy i wylać masę orzechową, przykryć drugim plackiem. Masa : ubić pianę z 8 białek, wsypać cukier i ubijac jeszcze chwilę, dodać żółtka, ubijać znów jeszcze chwilę, wsypać orzechy całe i zmielone. Wymieszać. Piec na złocisty kolor, po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. 

Czym jest Orzechy w cieście francuskim znaczenie w Słownik O .