Przepis na Oscypek
SKŁADNIKI DO OSCYPEK co to jest
Gotowanie Oscypek panierowany w pikantnej bułce tartej. Składniki do szklanki mąki * 1 szklanka.

Jak ugotować Oscypek panierowany w pikantnej bułce tartej

Definicja OSCYPEK PANIEROWANY W PIKANTNEJ BUŁCE TARTEJ: SKŁADNIKI: * 400 g sera Oscypek * 2 jajka * ½ szklanki mąki * 1 szklanka pikantnej bułki tartej * Oliwa do smażenia * 150 g żurawiny * 100 ml czerwonego wina * Mieszanka świeżych sałat * 100 ml sosu vinaigrette * 4 gruszki z kompotu WYKONANIE: Oscypek pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Każdy plaster sera oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i panierować dwukrotnie w pikantnej bułce tartej. Każdy krążek usmażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Chrupiące plastry Oscypka podawać ze świeżymi sałatami skropionymi sosem vinaigrette, żurawiną połączoną z czerwonym winem i gruszką.

Czym jest Oscypek panierowany w znaczenie w Słownik O .