Przepis na Osmiornica w winie
SKŁADNIKI DO OSMIORNICA W co to jest
Gotowanie Osmiornica w winie. Składniki do osmiornicy,250 ml oliwy,250 ml wytrawnego czerwonego.

Jak ugotować Osmiornica w winie

Definicja OSMIORNICA W WINIE: Porcja dla 12 osob. Czas przygotow. 1 godz.
2 kg osmiornicy,
250 ml oliwy,
250 ml wytrawnego czerwonego wina,
pieprz.

1. Osmiornice oczyscic i pokroic na drobne czesci, wlozyc do rondla z rozgrzana
oliwa i smazyc krotko.
2. Wlac wino, dodac pieprz i dalej podgrzewac na malym ogniu, az czastki osmiornicy beda miekkie, a sos zgestnieje.
3. w czasie gotowania mozna dodac 5 pomidorow bez skorek i pestek oraz 2 liscie
laurowe. Podawac na zimno.

Czym jest Osmiornica w winie znaczenie w Słownik O .