Przepis na Ostre omlety
SKŁADNIKI DO OSTRE OMLETY co to jest
Gotowanie Ostre omlety. Składniki do pomidory, puszka kukurydzy,  pęczek dymki, 1 łyżka sosu.

Jak ugotować Ostre omlety

Definicja OSTRE OMLETY: Składniki 3 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 papryki, 2 pomidory, puszka kukurydzy,  pęczek dymki, 1 łyżka sosu sojowego, 1 łyżka curry, 1/2 łyżki słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki bazylii, 1/4 łyżeczki tymianku, pęczek szczypiorku, 6 jajek, 6 łyzek mąki, 6 łyzek wody, 1 łyzeczka kurkumy, sól   Etapy przygotowania 1. Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie. Dodać pokrojoną paprykę, pomidory, obsmażyć je w curry. Dodać kukurydzę, szczypiorek i pozostałe przyprawy, dusić 5-10 minut. Zestawić z ognia, podzielić na 6 części.
2. Rozbełtać jajka z wodą, mąką, kurkumą i solą. Na rozgrzaną oliwę rozłożyć równomiernie porcję warzyw i zalać 1/6 masy jajecznej. Gdy omlet zacznie się ścinać , delikatnie podważyć brzegi.
3. Podobnie usmażyć pozostałe omlety.

Czym jest Ostre omlety znaczenie w Słownik O .