Przepis na Owoce leśne
SKŁADNIKI DO OWOCE LEŚNE co to jest
Gotowanie Owoce leśne. Składniki do godzinTrudność: LatwaSkładniki • Owoce lesne:jagody, jezyny.

Jak ugotować Owoce leśne

Definicja OWOCE LEŚNE: Przygotowanie: 15 minut

Oczekiwanie: 12 godzin

Trudność: Latwa


Składniki

• Owoce lesne:jagody, jezyny, maliny (duzo) • Bagietka lub bulka francuska lub kazde inne biale pszenne pieczywo. • cukier • Smietana    
Etapy przygotowania

1. Z pieczywa zdejmujemy skorke. Kroimy pieczywo w duze kromki o grubosci ok 1,5 cm. i wykladamy warstwa w wysokim naczyniu. Ukadamy warstwe zmieszanych owocow lesnych. Posypujemy lekko cukrem. Po czym ukladamy nastepna warstwe bialego pieczywa itd. Ostatnia warstwa musza byc owoce. Calosc przykrywamy i odtawiamy do lodowki na 12 godzin. 2. Podajemy prosto z lodowki. Polewamy slodka smietanka. (ilosci skladnikow) wg. apetytu. Smacznego

Czym jest Owoce leśne znaczenie w Słownik O .