Przepis na Owoce morza w
SKŁADNIKI DO OWOCE MORZA W co to jest
Gotowanie Owoce morza w galaretce z wina. Składniki do morza z zalewy (małe krewetki, małże.

Jak ugotować Owoce morza w galaretce z wina

Definicja OWOCE MORZA W GALARETCE Z WINA: SKŁADNIKI: * 1 ząbek czosnku, * 15 dag owoców morza z zalewy (małe krewetki, małże, kawałki krabów itp.), * 1/2 łyżeczki chilli, * 2 łyżki oliwy, * 1 łyżka soku z cytryny, * sól, * 3 łyżki listków świeżego tymianku, * 1 łyżka zielonego pieprzu z zalewy GALARETKA: * 4 łyżeczki żelatyny, * 1/2 szklanki wrzątku, * 1/2 szklanki wytrawnego białego wina, * 1 łyżka zalewy, w której marynował się zielony pieprz, * 1 łyżka soku z cytryny, * słoiczek kawioru do dekoracji SPOSÓB WYKONANIA: Czosnek wyciskamy przez praskę. Owoce morza osączamy, panierujemy w czosnku i chilli. Przesmażamy krótko na rozgrzanej oliwie. Osączamy z tłuszczu. Skrapiamy sokiem z cytryny. Układamy jedną warstwą w wyłożonym folią aluminiową niewielkim płaskim naczyniu (np. w kwadratowej formie do pieczenia). Solimy do smaku, obficie posypujemy tymiankiem i zielonym pieprzem. Robimy galaretę. Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w pół szklanki wrzątku. Wlewamy do wina, dodajemy pieprzową zalewę i sok z cytryny. Mieszamy i powoli zalewamy owoce morza, uważając, by nie wypłynęły na wierzch. Gdy galaretka zastygnie, kroimy ją na małe kwadraty. Podajemy ozdobione kawiorem.

Czym jest Owoce morza w galaretce z wina znaczenie w Słownik O .