Przepis na Owoce pod pierzynką
SKŁADNIKI DO OWOCE POD co to jest
Gotowanie Owoce pod pierzynką. Składniki do lub śliwek)4 łyżki mąki8 łyżek cukruszczypta soli2.

Jak ugotować Owoce pod pierzynką

Definicja OWOCE POD PIERZYNKĄ: Składniki Przepis dowolna ilość owoców (wi?ni lub śliwek)
4 łyżki mąki
8 łyżek cukru
szczypta soli
2 jajka
1 żółtko
1 białko
3/4 szklanki mleka Owoce wydrylować. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
W misce wymieszać m?kę, cukier i sól. Dodać 2 jajka, żółtko i, stopniowo, mleko. Masę ostrożnie poł?czyć z pianą ubit? z jednego białka.
Owoce zalać ciastem. piec w 180 stopniach C przez 45 minut.
Smacznego!

Czym jest Owoce pod pierzynką znaczenie w Słownik O .