Przepis na Owoce w
SKŁADNIKI DO OWOCE W co to jest
Gotowanie Owoce w tymiankowej śmietanie. Składniki do cytryna 3 gałązki tymianku 20 g masła 6 łyżek.

Jak ugotować Owoce w tymiankowej śmietanie

Definicja OWOCE W TYMIANKOWEJ ŚMIETANIE: Składniki: 2 gruszki 2 jabłka 2 banany 1 ananas 1 cytryna 3 gałązki tymianku 20 g masła 6 łyżek cukru 3 jajka 100 ml śmietanki 36% Sposób przyrzadzania: 1. Oderwij z tymianku listki i wrzuć do rondelka ze śmietaną. Całość zagotuj, odstaw z ognia, przykryj i zostaw, żeby nieco ostygła. 2. Obierz jabłka i gruszki, usuń pestki i pokrój w cienkie plasterki. 3. Pokrój banany w plasterki. 4. Nożem z ząbkami obierz ananasa ze skórki, usuń rdzeń, a miąższ również pokrój na plasterki. 5. Na patelni rozpuść masło, dodaj 6 łyżek cukru i wymieszaj. Kiedy cukier się rozpuści, wrzuć owoce i smaż całość ok. 5 min. 6. Polej owoce sokiem z ½ cytryny. 7. Żółtka z 3 jaj umieść w miseczce i rozprowadź je za pomocą 1/3 śmietanki tymiankowej (śmietana nie może być za gorąca, bo żółtka się zetną). Przelej całość do reszty śmietany i wymieszaj. 8. Przełóż owoce z patelni do żaroodpornego naczynia i zalej je śmietaną z żółtkami. 9. Zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez 5- 6 min. (Jeśli w twoim piekarniku jest opcja grill, włącz ją pod koniec pieczenia, żeby owoce zapiekły się na złoto.)

Czym jest Owoce w tymiankowej śmietanie znaczenie w Słownik O .