Przepis na Owoce z kruszonką
SKŁADNIKI DO OWOCE Z KRUSZONKĄ co to jest
Gotowanie Owoce z kruszonką. Składniki do jabłek lub owoców mieszanych (jabłek gruszek i śliwek.

Jak ugotować Owoce z kruszonką

Definicja OWOCE Z KRUSZONKĄ: Dla dziecka od: 10. miesiąca Składniki:
- kilogram jabłek lub owoców mieszanych (jabłek gruszek i śliwek)
- szklanka cukru
- 1 i 1/4 szklanki mąki
- 10 dag masła

Sposób przyrządzania:

Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Jabłka lub gruszki obierz, pokrój na ćwiartki, oczyść z gniazd nasiennych, potnij na plasterki. Śliwki wydryluj. Owoce ułóż w żaroodpornym naczyniu. Możesz dorzucić jeszcze garść rodzynek. Mąkę wymieszaj z cukrem, dodaj masło i wyrabiaj palcami, aż ciasto nabierze konsystencji grubej kaszki. Posyp nim owoce.
Piecz, aż kruszonka się zrumieni (ok. pół godziny). Deser można podawać na gorąco lub po przestygnięciu. Z cukrem pudrem lub z bitą śmietaną.

Czym jest Owoce z kruszonką znaczenie w Słownik O .