Przepis na Owoce zapiekane z
SKŁADNIKI DO OWOCE ZAPIEKANE co to jest
Gotowanie Owoce zapiekane z kruszonką i orzechami. Składniki do porzeczek, jagód) kilka łyżek wody.

Jak ugotować Owoce zapiekane z kruszonką i orzechami

Definicja OWOCE ZAPIEKANE Z KRUSZONKĄ I ORZECHAMI: Składniki: Owoce pół kilo owoców (truskawe, malin, porzeczek, jagód) kilka łyżek wody 25 g mączki skrobiowej – arrowroot Kruszonka 20 dag mąki 10 dag płatków owsianych łyżka cynamonu garść australijskich orzechów- macadamia 75 g margaryny 50 g brązowego cukru Sposób przyrządzania: Przygotowanie owoców Pół kilo owoców – truskawek, porzeczek, malin, jagód i jeżyn – podgrzewamy na patelni. Można je posypać cukrem – dzięki temu szybciej puszczą sok. Dolewamy kilka łyżek wody. Sok zagęszczamy za pomocą mączki arrowroot - 25 gramów mieszamy z odrobiną ciepłej wody i wlewamy do owoców. Mieszamy. Owoce podgrzewamy tylko tyle, by puściły sok i by zadziałał zagęszczacz – około minuty. Gasimy ogień i zostawiamy je, by przestygły. Przygotowanie kruszonki Do miski wsypujemy 20 dag mąki, dodajemy 10 dag płatków owsianych. Doprawiamy czubatą łyżeczką cynamonu. Wrzucamy garść posiekanych australijskich orzechów macadamia. Dodajemy 75 gramów margaryny. Początkowo składniki mieszamy łopatką, a gdy zaczną się łączyć – rozcieramy je palcami, by uzyskać konsystencję przypominającą okruchy chleba. Dodajemy 50 gramów miękkiego, brązowego cukru i mieszamy. Nakładamy owoce do foremek, posypujemy kilkoma łyżkami kruszonki i wstawiamy na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza. Podajemy na gorąco z lodami waniliowymi.

Czym jest Owoce zapiekane z kruszonką i znaczenie w Słownik O .