Przepis na Owocowa łezka w
SKŁADNIKI DO OWOCOWA ŁEZKA W co to jest
Gotowanie Owocowa łezka w mgiełce cukrowej. Składniki do z owoców leśnych - świeże owoce leśne (do.

Jak ugotować Owocowa łezka w mgiełce cukrowej

Definicja OWOCOWA ŁEZKA W MGIEŁCE CUKROWEJ: Składniki:
(około 35 porcji) Skład deseru - łezka z owoców leśnych - świeże owoce leśne (do dekoracji) - sos z owoców leśnych - dekoracja karmelowa Łezka truskawkowa 2 kg pulpy z owoców leśnych 2 kg bitej śmietany 1 kg bezy włoskiej 45 g żelatyny (w płatkach) 800 g biszkoptu Jokonda Sos z owoców leśnych 1 kg pulpy z owoców leśnych 750 g cukru pudru 22 jaja – dodajemy stopniowo 225 g mąki 170 g masła 750 g białek + 100- 150 g cukru – ubić Beza włoska 1 litr białek + 500 g cukru – ubić 2 kg cukru – ugotować do temp. 112 st. C Ugotowanym cukrem zalać ubite białka z cukrem; cały czas ubijać, za do ostudzenia.  
Sposób przyrządzenia: Foremki do deseru w kształcie łezki wyłożyć paskiem folii o tej samej wysokości. Dna foremek wyłożyć biszkoptem Jokonda. Namoczoną w zimnej wodzie żelatynę w płatkach odsączyć i rozpuścić. Połączyć ją z pulpą z owoców leśnych i bezą włoską, na koniec dodać bitą śmietanę. Foremki napełnić masą, wyrównać powierzchnię i odstawić do lodówki. Po zastygnięciu wyjąć z foremek, powierzchnię posmarować sosem z owoców leśnych. Deser ułożyć na talerzu, dodać świeże owoce, sos oraz abstrakcyjnie uformować kawałek delikatnego karmelu.
 

Czym jest Owocowa łezka w mgiełce znaczenie w Słownik O .