Przepis na Owocowa strucla z
SKŁADNIKI DO OWOCOWA STRUCLA co to jest
Gotowanie Owocowa strucla z orzechami włoskimi. Składniki do 10 dag pierniczków 13 dag masła 5 dag.

Jak ugotować Owocowa strucla z orzechami włoskimi

Definicja OWOCOWA STRUCLA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI: Składniki: 25 dag mąki 10 dag orzechów włoskich 10 dag pierniczków 13 dag masła 5 dag fig 5 dag daktyli 5 dag rodzynek 4 żółtka 8 dag cukru pudru 150 ml kremówki skórka otarta z 1 cytryny i pomarańczy 3 - 4 łyżki tartej bułki Wykonanie: Przygotować ciasto: do mąki dodać szczyptę soli, 2 łyżki stopionego masła i 2 żółtka. Wyrobić mikserem, wlewając około 100 ml wody. Uformować kulę, uderzać nią tak długo o stolnicę, aż ciasto stanie się elastyczne. Posmarować łyżką stopionego masła i przykryć garnkiem wypłukanym wrzącą wodą. Odstawić na godzinę. Orzechy sparzyć, obrać ze skórki. Zmielić razem z pierniczkami. Żółtko utrzeć z cukrem pudrem, dodać rodzynki, posiekane figi i daktyle, orzechy i pierniczki, śmietanę, skórkę cytrusów oraz 5 dag stopionego masła. Ciasto rozwałkować i rozciągnąć tak, by było cienkie jak papier. Posmarować 2 łyżkami stopionego masła, posypać tartą bułką, posmarować nadzieniem. Zwinąć struclę, piec 30 minut w temperaturze 225 st.C.    

Czym jest Owocowa strucla z orzechami znaczenie w Słownik O .