Przepis na Owsiane chrupki
SKŁADNIKI DO OWSIANE CHRUPKI co to jest
Gotowanie Owsiane chrupki. Składniki do płatków owsianych- szklanka cukru- 2 rozbełtane jajka.

Jak ugotować Owsiane chrupki

Definicja OWSIANE CHRUPKI: Dla dziecka od: 1 roku Składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych
- szklanka cukru
- 2 rozbełtane jajka
- łyżka roztopionego masła
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka esencji waniliowej
- olej do wysmarowania blachy
- tarta bułka lub płatki owsiane do posypania (albo pergamin do wyłożenia formy)

Sposób przyrządzania:

Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Przygotuj blachę. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Masę nakładaj na blachę łyżeczką w niewielkich odstępach. Piecz ok. 8 min do zrumienienia się i natychmiast zdejmuj z blachy.
To nic, jeśli się przy tym pokruszą, bo i tak za chwilę znikną. Można je zjadać tak po prostu, na sucho, lub jako muesli z mlekiem, jogurtem, owocami, bakaliami.

Czym jest Owsiane chrupki znaczenie w Słownik O .