Przepis na Ozór cielęcy
SKŁADNIKI DO OZÓR CIELĘCY co to jest
Gotowanie Ozór cielęcy gotowany. Składniki do seler, por, pietruszka, marchew)1 cebulasól, pieprzli.

Jak ugotować Ozór cielęcy gotowany

Definicja OZÓR CIELĘCY GOTOWANY: 60 dag ozora cielęcego
50 dag mieszanych warzyw (seler, por, pietruszka, marchew)
1 cebula
sól, pieprz
li?ć laurowy
1 ząbek czosnku Ozory oczyścić, dokładnie umyć, zala wrz?c? osoloną wod? i gotować na małym ogniu. W połowie gotowania dodać obrane i pokrojone warzywa oraz przyprawy i gotować do miękkości. Ugotowane ozory przełożyć do zimnej wody, gdy ostygną zdjąć skórę. Pokroić w skośne, cienkie plastry. Podawać na zimno z dodatkiem sosu cumberland lub chrzanowego lub na gor?co w sosie cebulowym, holenderskim czym chrzanowym.

Czym jest Ozór cielęcy gotowany znaczenie w Słownik O .