Przepis na Ozorki cielęce w
SKŁADNIKI DO OZORKI CIELĘCE W co to jest
Gotowanie Ozorki cielęce w folii. Składniki do włoszczyzny bez kapusty,10 dkg ketchupu,4 dkg.

Jak ugotować Ozorki cielęce w folii

Definicja OZORKI CIELĘCE W FOLII: Składniki:60 dkg ozorków cielęcych,
25 dkg włoszczyzny bez kapusty,
10 dkg ketchupu,
4 dkg rodzynków, sól,
pieprz,
zele angielskie i curry do smaku,
tłuszcz.

 
Sposób przyrządzenia:        Ozorki umyć, zalać wodą i pozostawić w chłodnym miejscu na 2 h. Następnie wyszorować szczotką, wyciągnąć gruczoły ślinowe, które znajdują się z obu stron przy nasadzie ozorków. Potem opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą i gotować około 60 min. na małym ogniu pod przykryciem. Warzywa umyć, obrać, opłukać, dodać do ozorków w połowie gotowania razem z przyprawami. Ugotowane wyjąć, włożyć do zimnej wody, lekko przestudzić, obrać ze skórki, pokrajać wzdłuż, ułożyć w natłuszczonej folii, posypać opłukanymi rodzynkami, pieprzem i curry, skropić ketchupem i zapiec. Podawać z ryżem i sałatą zieloną.

Czym jest Ozorki cielęce w folii znaczenie w Słownik O .