Przepis na Pachadi buah nanas
SKŁADNIKI DO PACHADI BUAH co to jest
Gotowanie Pachadi buah nanas. Składniki do lyzeczki kurkumy, • 250 ml wody • 4 lyzki oleju, • 2.

Jak ugotować Pachadi buah nanas

Definicja PACHADI BUAH NANAS: Składniki

• 1 niezupelnie dojrzaly ananas, • 1,5 lyzeczki kurkumy, • 250 ml wody • 4 lyzki oleju, • 2 czerwone cebule, • 1 owoc anyzku, • laska cynamonu (5 cm), • 36 ziarek kardamonu, jak bedzie więcej to nic sie nie stanie • 8 gozdzikow, • 4 zabki czosnku, • kawalek swiezego imbiru (5 cm), • lyzeczka soli, • 1,5 lyzeczki cukru, • 2-3 swieze czerwone papryczki chilli.
Etapy przygotowania

1. Ananas obrac ze skory, przekroic wzdluz na 4 czesci, usunac rdzen. Nastepnie przekroic kazdy kawalek wszerz na 2 czesci. 2. Kawalki ananasa przelozyc do garnka i zalac taka iloscia wody, aby go calkowicie zakryla. Dodac kurkume i gotowac bez przykrycia 10 min. Odcedzic i odstawic. 3. Cebule obrac i pokroic na plasterki. Czosnek i imbir obrac i drobno pokroic. Papryczki przekroic wzdluz, usunac nasionka i moczyc przez 15 min. 4. Olej rozgrzac w garnku i smazyc na nim przez 2 min. cebule, owoc anyzku, cynamon, kardamon i gozdziki. Dodac czosnek oraz imbir i smazyc przez 2 min. 5. Wlac 250 ml wody, dodac sol i cukier. Doprowadzic do wrzenia i gotowac na duzym ogniu 2 min. Dodac papryczki oraz kawalki ananasa i gotowac jeszcze 2 min. Sprobowac. Ananas powinien byc ostry i cierpki oraz lekko slodkawy.

Czym jest Pachadi buah nanas znaczenie w Słownik P .