Przepis na Pachnące curry z
SKŁADNIKI DO PACHNĄCE CURRY Z co to jest
Gotowanie Pachnące curry z wieprzowiną i ananasem. Składniki do pomidory • 2 czerwone cebule • 1.

Jak ugotować Pachnące curry z wieprzowiną i ananasem

Definicja PACHNĄCE CURRY Z WIEPRZOWINĄ I ANANASEM: Składniki • 60 dag polędwicy wieprzowej • 2 pomidory • 2 czerwone cebule • 1 marchewka • 1 zielona papryka • 1 czerwona papryka • 1 duży ziemniak • 2 łyżki masła • 1 ząbek czosnku • 1 łyżka pasty curry żółtej (lub łyżka suchej mieszanki masala i ½ łyżeczki kurkumy) • 250 ml jogurtu naturalnego • 1 ananas świeży (lub 1 puszka) • kolendra do dekoracji • sól, cukier, pieprz Etapy przygotowania 1. Mięso pokrój w plasterki. Pomidory sparz i obierz ze skórki, wypestkuj i pokrój w paski. Paprykę pokrój w grubą kostkę, cebulę posiekaj w kostkę, czosnek w plasterki. Ziemniaka pokrój w plasterki 0,5 cm grubości. Marchewkę pokrój w krążki. 2. Ananasa odsącz i pokrój w kawałki. 3. Mięso podsmaż na 2 łyżkach masła, odłóż na bok. Paprykę, cebulę, marchewkę, czosnek i ziemniaka wrzuć na tłuszcz po smażeniu mięsa, smaż przez 5 min., zalej jogurtem, dodaj pastę curry i mięso, dopraw solą i cukrem. Gotuj do miękkości warzyw i mięsa. 4. Włóż ananasa i pomidory i gotuj jeszcze 5 min. (świeżego dodaj razem z warzywami). Podawaj curry posypane kolendrą, z chlebkiem indyjskim lub ryżem basmati.

Czym jest Pachnące curry z wieprzowiną znaczenie w Słownik P .