Przepis na Pączki angielskie
SKŁADNIKI DO PĄCZKI ANGIELSKIE co to jest
Gotowanie Pączki angielskie. Składniki do normalnego z 1 łyżeczką cukru waniliowego),1/2 kg mąki.

Jak ugotować Pączki angielskie

Definicja PĄCZKI ANGIELSKIE: Składniki:
1/2 pudełka serka waniliowego (lub normalnego z 1 łyżeczką cukru waniliowego),
1/2 kg mąki pszennej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
4 łyżki mleka,
4 łyżki oleju,
10 dkg cukru pudru (do posypania),
2 jajka,
1/2 butelki oleju lub 1 kostka smalca do pieczenia,
1 łyżka cukru. Sposób przyrządzenia:
Wymieszać mąkę z proszkiem i dodać resztę składników ugniatając ciasto (w razie lepkości dodawać mąki). Rozwałkować (na 1 cm) i robić otwory szklanką i kieliszkiem. Wrzucać na dobrze rozgrzany tłuszcz i piec do złocistości. Posypać cukrem pudrem. Podawać ciepłe.

Czym jest Pączki angielskie znaczenie w Słownik P .