Przepis na Pączki Marii
SKŁADNIKI DO PĄCZKI MARII co to jest
Gotowanie Pączki Marii Antoniny. Składniki do kieliszki rumukonfitury z brzoskwiń lub moreli4 łyżki.

Jak ugotować Pączki Marii Antoniny

Definicja PĄCZKI MARII ANTONINY: 1 szkl. ciasta naleśnikowego
puszka ananasów
2 kieliszki rumu
konfitury z brzoskwiń lub moreli
4 łyżki cukru pudru
1 l oleju krążki ananasa osączyć z zalewy, posypać cukrem pudrem i skropić rumem. Odstawić na 30 min., jeszcze raz dokładnie osączyć. Posmarować z jednej strony konfiturami. krążki złożyć po dwa. Zanurzać w cieście naleśnikowym i od razu wkładać na rozgrzany olej. Smażyć w głębokim tłuszczu, aż ciasto stanie się złociste. Posypać cukrem pudrem.

Czym jest Pączki Marii Antoniny znaczenie w Słownik P .