Przepis na Pączki serowe
SKŁADNIKI DO PĄCZKI SEROWE co to jest
Gotowanie Pączki serowe. Składniki do dag tlustego sera twarogowego    •  4 jajka    •  12 dag.

Jak ugotować Pączki serowe

Definicja PĄCZKI SEROWE: Produkty •  3 i 1/2 szkl. maki pszennej
  
•  40 dag tlustego sera twarogowego
  
•  4 jajka
  
•  12 dag margaryny
  
•  2/3 szkl. cukru
  
•  2 dag drozdzy
  
•  3 lyzki mleka
  
•  1 lyzeczka proszku do pieczenia
  
•  2 lyzki smietany 18%
  
•  1 cukier waniliowy (1,6 dag)
  
•  sol
  
•  1 szkl. konfitur lub dzemu
  
do smazenia: 50 dag tluszczu (smalec lub olej)
  
do posypania: cukier puder 
  Etapy przygotowania 1.  Z drozdzy, mleka i 3 lyzek maki zrobic rozczyn i odstawic do wyrosniecia. Ser zemlec.
    
2.  Pozostala make polaczyc z posiekana margaryna, smietana, serem, jajkami, cukrem, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i sola.
    
3.  Dodac rozczyn i wyrobic gladkie ciasto. Formowac z niego kulki, do srodka kazdej klasc po 1/2 lyzeczki konfitur. Paczki odlozyc do wyrosniecia.
    
4.  W glebokim garnku rozgrzac olej i smazyc paczki na rumiano, a nastepnie osaczac na bibule i gorace posypywac cukrem pudrem.
    
5.  Z podanych skladnikow wychodzi ok. 60 paczkow.

Czym jest Pączki serowe znaczenie w Słownik P .