Przepis na Pączki serowe
SKŁADNIKI DO PĄCZKI SEROWE co to jest
Gotowanie Pączki serowe. Składniki do twarogowego, 12 dkg masła, 15 dkg cukru, 2 dkg drożdży, 1.

Jak ugotować Pączki serowe

Definicja PĄCZKI SEROWE: Produkty: 60 dkg mąki, 40 dkg tłustego sera twarogowego, 12 dkg masła, 15 dkg cukru, 2 dkg drożdży, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki śmietany, 4 jajka, 3 łyżki mleka, 1 torebka cukru waniliowego (1,6 dkg), sól, 3/4 szklanki konfitur lub dżemu;
pól kg oleju lub smalcu do smażenia;
1 szklanka cukru pudru do posypania Wykonanie: Z drożdży, mleka i 3 łyżek mąki zrobić zaczyn i odstawić do wyrośnięcia. Ser zemleć. Pozostałą mąkę połączyć z posiekanym masłem, śmietaną, serem, cukrem, cukrem waniliowym, jajkami, proszkiem do pieczenia i solą. Dodać rozczyn i wyrobić gładkie ciasto. Formować z niego kulki, do środka kłaść po łyżeczce konfitur. Pączki odłożyć do wyrośnięcia. W głębokim rondlu rozgrzać smalec. Wkładać pączki, smażyć je na rumiano (przewracać podczas smażenia), a potem osączać na bibule i gorące posypywać cukrem pudrem.

Czym jest Pączki serowe znaczenie w Słownik P .