Przepis na Pączki tradycyjne
SKŁADNIKI DO PĄCZKI TRADYCYJNE co to jest
Gotowanie Pączki tradycyjne. Składniki do śmietany1op drozdzy instant1 łyżka cukru2 łyżki margaryny.

Jak ugotować Pączki tradycyjne

Definicja PĄCZKI TRADYCYJNE: Produkty 4szkl mąki pszennej
5żółtek
1szkl gestej śmietany
1op drozdzy instant
1 łyżka cukru
2 łyżki margaryny lub masła
1 klieliszek spirytusu
15dag cukru pudru
cukier waniliowy lub szczypta cynamonu mielonego
dzem do nadziewania
tłuszcz do smazenia(najlepiej smalec) Wykonanie Żółtka lekko ubić ze śmietaną, dodać mąkę ze szczypta soli, stopiony tłuszcz i drożdże.Wyrobić elastyczne ciasto i postawic w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.Natłuszczonymi rękami odrywać kawałki wyrośniętego ciasta, formowac placuszki i kłaść na nie po łyżce konfitury, a następnie formować niewielkie okrągle pączki.Gotowe pączki ułożyc na wysypanej mąką stolnicy i zostawic jeszcze na 30min.Smażyć na złoty kolor z obu stron w głębokim tłuszczu z dodatkiem spirytusu.Slicznie upieczone pączusie odsączyć na papierowym reczniku i po ostygnieciu posypac przez sitko cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Czym jest Pączki tradycyjne znaczenie w Słownik P .