Przepis na Pączki z masą
SKŁADNIKI DO PĄCZKI Z MASĄ co to jest
Gotowanie Pączki z masą morelową. Składniki do mleka6 dag drożdżykieliszek spirytusuolejek.

Jak ugotować Pączki z masą morelową

Definicja PĄCZKI Z MASĄ MORELOWĄ: 1 kg mąki
20 dag cukru
20 dag masła
10 żółtek
1/2 l mleka
6 dag drożdży
kieliszek spirytusu
olejek waniliowy
szczypta soli
1/2 laski wanilii /cukier waniliowy
20 dag konfitury morelowej
łyżka rumu
starta skórka z cytryny
50 dag smalcu do smażenia Drożdże wymieszać z łyżeczką cukru, aż się rozpuszcz?. Dodać do mąki. Masło rozpu?cić, wystudzić. Utrzeć żółtka z cukrem, dodać utłuczoną wanilię, otart? skórkę, sól, spirytus. Poł?czyć z m?ką, drożdżami, dodać mleko. Wymieszać i dodać rozpuszczone masło. Wyrobić ciasto. Posypać odrobiną mąki, przykryć ?ciereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość, rozwałkować je na placek o grubości 2 cm. Szklanką wykrajać krążki i zostawić do podrośnięcia. Smażyć z obu stron na złoty kolor w mocno rozgrzanym smalcu. Konfitury rozetrzeć z rumem. Przestygnięte p?czki przecinać na pół i przekładać mas? morelową. Posypać cukrem pudrem

Czym jest Pączki z masą morelową znaczenie w Słownik P .