Przepis na Paella a la
SKŁADNIKI DO PAELLA A LA co to jest
Gotowanie Paella a la Walencja. Składniki do ryżu250 g zielonej fasolki szparagowej200 g fasoli &#.

Jak ugotować Paella a la Walencja

Definicja PAELLA A LA WALENCJA: 1/2 kurczaka (750 g)
500 g mięsa króliczego
400 g ryżu
250 g zielonej fasolki szparagowej
200 g fasoli "Jaś"
100 g pomidorów
50 ml oleju
1 łyżeczka słodkiej papryki
szafran, sól, pieprz
800 ml wody

Duż?, biał? fasole Jaś opłukać. Zalać zimną wod? i moczyć 12 godz. Ugotować w tej samej wodzie. Kurczaka i królika dokładnie umyć i pokroić na kawałki. Zieloną fasolkę opłukać. Pomidory sparzyć wrz?tkiem, obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Na dużej głębokiej patelni rozgrzać olej. Obsmażyć kawałki kurczaka z każdej strony. W tym samym tłuszczu obsmażyć kawałki królika ze wszystkich stron. Dodać fasolkę szparagową, smażyć 2-3 min. Jeśli potrzeba, dolać łyżkę oleju. Włożyć ugotowaną fasolę i pokrojone pomidory. Dodać paprykę i wymieszać. Powoli sypać ryż i mieszać drewnianą łyżką. Dodać szafran i sól. Zalać wod?, doprowadzić do wrzenia i gotować na malym ogniu pod przykryciem. Od tego momentu nie mieszać paelli. Paelle gotować nie dłużej niż 18-20 min. Zdjąć z ognia i odstawić na 5 min, aby potrawa dojrzała. Podawać na patelni.

Czym jest Paella a la Walencja znaczenie w Słownik P .