Przepis na Paella z krewetkami
SKŁADNIKI DO PAELLA Z co to jest
Gotowanie Paella z krewetkami. Składniki do groszku1 cebula4 krewetki królewskie1 papryka chili3.

Jak ugotować Paella z krewetkami

Definicja PAELLA Z KREWETKAMI: 20 dag ryżu długoziarnistego
10 dag mrożonego groszku
1 cebula
4 krewetki królewskie
1 papryka chili
3 pomidory
3 łyżki oleju
sok z cytryny
szczypta szafranu
cytryna, koper i papryka do dekoracji Ryż gotować 20 min. w osolonej wodzie pod przykryciem, odcedzić. Groszek rozmrozić. Cebulę obrać, pokroić. Krewetki oczyścić ze skorupek, opłukać. Chili oczyścić, posiekać. Pomidory pokroić w kosteczkę. Na mocno rozgrzanym oleju smażyć cebulę i krewetki 5 min. ze wszystkich stron. Przyprawić solą, posiekaną chili i sokiem z cytryny. Dodać ryż, szafran, groszek, pomidory i podgrzać. Ponownie przyprawić do smaku. Udekorować cytryną, koperkiem i papryką chili.

Czym jest Paella z krewetkami znaczenie w Słownik P .