Przepis na Paella z pęczaku
SKŁADNIKI DO PAELLA Z PĘCZAKU co to jest
Gotowanie Paella z pęczaku. Składniki do papryki bez skórki200 g udek kurczaka bez kości80 g szynki.

Jak ugotować Paella z pęczaku

Definicja PAELLA Z PĘCZAKU: 300 g pęczaku
100 g mrożonych borowików
2 pieczone papryki bez skórki
200 g udek kurczaka bez kości
80 g szynki serrano pokrojonej w kostkę
50 g wędzonego boczku
150 g piesi kaczej
5 ząbków czosnku
1 cebula
1 posiekany pomidor bez skóry
0,75 bulionu mięsnego
50 ml białego wina
100 ml oliwy
cytryna
sól, pieprz
li?ć laurowy
rozmaryn
tymianek Rozgrzać na patelni 1/3 oliwy, obsmażyć po kolei wszystkie mięsa pokrojone w kawałki. Odstawić. Dolewając oliwy na patelnię zarumienić grzyby, cebulę, czosnek, dodać pęczak i smażyć chwilę, aż będzie szklisty. Dodać pomidor, pieczone papryki i zioła. Wlać wino, odparować. Dodać mięso, wymieszać i zalać bulionem. Nie mieszać. Gotować na średnim ogniu, aż do wchłonięcia całego płynu. Pęczak powinien być ugotowany, a na spodzie lekko przywierać do patelni. Zdjąć z ognia. Podawać z cytryną do wyciskania.

Czym jest Paella z pęczaku znaczenie w Słownik P .