Przepis na Palak kofta (kulki
SKŁADNIKI DO PALAK KOFTA co to jest
Gotowanie Palak kofta (kulki ze szpinaku i sera). Składniki do startego świeżego imbiru 2.

Jak ugotować Palak kofta (kulki ze szpinaku i sera)

Definicja PALAK KOFTA (KULKI ZE SZPINAKU I SERA): 450 g świeżego szpinaku
1 łyżka oleju
1 łyżka startego świeżego imbiru
2 pokruszone suszone chili
½ łyżeczka kurkumy
½ łyżeczki garam masali
½ łyżeczki mielonej kolendry
¼ łyżeczki asafetydy
200 g sera twarogowego
2 łyżeczki soli
275 g mąki z cieciorki
olej do smażenia Szpinak umyć, sparzyć zanurzając na kilka minut w gotującej się wodzie. Posiekać. Rozgrzać tłuszcz, usmażyć imbir i chili, dodać mielone pozostałe przyprawy. Wrzucić posiekany ser i mieszając smażyć minutę, dodać szpinak. Doprawić solą, dodać m?kę i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Uformować kulki o średnicy 2,5 cm i usmażyć. Powinny być lekko br?zowe. Ods?czyć na sitku. Podawać np. z sosem pomidorowym.

Czym jest Palak kofta (kulki ze znaczenie w Słownik P .