Przepis na Paluszki krabowe
SKŁADNIKI DO PALUSZKI KRABOWE co to jest
Gotowanie Paluszki krabowe na kwaśno. Składniki do orzeszków ziemnych do głębokiego smażenia- 1.

Jak ugotować Paluszki krabowe na kwaśno

Definicja PALUSZKI KRABOWE NA KWAŚNO: - 1 paczka (25 dag) paluszków krabowych
- olej z orzeszków ziemnych do głębokiego smażenia
- 1 łyżka pasty tamaryndowej (można kupić w sklepach z żywności? orientalną)
- 1/4 szklanki wina ryżowego
- 4 posiekane ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 1/4 szklanki posiekanych cebulek dymek
- 3 łyżki sosu rybnego
- 1 łyżeczka białego pieprzu

Pasta tamaryndowa sprawia, że danie jest słodko-kwaśne. Jeśli nie uda ci się jej kupić, dodaj łyżkę miodu wymieszaną z łyżką soku cytrynowego
Oczy?ć i opłucz paluszki krabowe, pokrój je na kawałki. W woku rozgrzej olej, wrzuć paluszki, smaż, aż zmieni? kolor (około 30 sekund). Os?cz z tłuszczu na papierowym ręczniku. W szerokim rondlu (lub w woku) podsmaż czosnek na oleju. Dodaj paluszki krabowe, smaż 2-3 minuty na dużym ogniu. Wlej pastę tamaryndową rozpuszczoną w winie oraz sos rybny. Przypraw do smaku solą i białym pieprzem. Podgrzewaj 2 minuty, dodaj pokrojone dymki. Potrawę zdejmij z ognia, podawaj z ryżem na sypko.

Czym jest Paluszki krabowe na kwaśno znaczenie w Słownik P .