Przepis na Paluszki z
SKŁADNIKI DO PALUSZKI Z co to jest
Gotowanie Paluszki z kurczaka z sosami. Składniki do kurczaka - 1 kostka masła - sól - pieprz do.

Jak ugotować Paluszki z kurczaka z sosami

Definicja PALUSZKI Z KURCZAKA Z SOSAMI: Dla dziecka od: 1 roku Składniki: - 4 duże piersi kurczaka - 1 kostka masła - sól - pieprz do smaku - 1 torba grubo pokruszonych płatków kukurydzianych Sos miodowo- musztardowy: - 1 szklanka majonezu - 1/ 3 szklanki musztardy Dijon - 2 łyżki miodu - 1/ 2 łyżeczki soli Domowy keczup: - 2 puszki pomidorów (obranych i pokrojonych w kostkę) - 1 cebula - 2 łyżki oliwy - 1 łyżka przecieru pomidorowego - 2/ 3 szklanki brązowego cukru - 5 łyżek octu winnego - 1 łyżeczka soli Sposób przyrządzania: Piersi rozbij tłuczkiem na grubość około 1 cm i pokrój w paski szerokości 1,5 cm. Posól, popieprz i posmaruj z obu stron masłem. Obtocz w płatkach kukurydzianych, lekko dociskając, żeby przywarły do mięsa. Ułóż na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Włóż do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 st. C i piecz około 15 minut. Sos miodowo- musztardowy:  wymieszaj w miseczce wszystkie składniki. Sos wstaw na co najmniej godzinę do lodówki Domowy keczup:  Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie (około 8 minut). Pomidory zmiksuj na gładką masę. Dodaj je do cebuli wraz z resztą składników. Gotuj ok. godziny, aż keczup zgęstnieje. Zmiksuj jeszcze raz, a przed podaniem wstaw na godzinę do lodówki. 
 

Czym jest Paluszki z kurczaka z sosami znaczenie w Słownik P .