Przepis na Paluszki z wołowiny
SKŁADNIKI DO PALUSZKI Z co to jest
Gotowanie Paluszki z wołowiny. Składniki do łyżki mąki ziemniaczanej olej sól, pieprz Sposób.

Jak ugotować Paluszki z wołowiny

Definicja PALUSZKI Z WOŁOWINY: Składniki: 50 dkg wołowiny pieczeniowej 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wołowinę umyć i osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 15 mm (w poprzek włókien mięśniowych), a następnie w „paluszki” o podobnej szerokości. Przyprawić solą i pieprzem. Jajka dokładnie rozmieszać z mąką ziemniaczaną, polać ciastem mięso, wymieszać. W rondlu rozgrzać mocno olej, smażyć mięso niewielkimi porcjami. Gdy się zezłocą wykładać na papierowy ręcznik aby obsączyć je z nadmiaru oleju. Podając posypać zieleniną.

Czym jest Paluszki z wołowiny znaczenie w Słownik P .