Przepis na Pampuchy - kluski
SKŁADNIKI DO PAMPUCHY co to jest
Gotowanie Pampuchy - kluski drożdżowe. Składniki do mąki- 3 jajka- 125 ml mleka- 1 bułka kajzerka.

Jak ugotować Pampuchy - kluski drożdżowe

Definicja PAMPUCHY - KLUSKI DROŻDŻOWE: - 2 dag drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- sól
- 40 dag mąki
- 3 jajka
- 125 ml mleka
- 1 bułka kajzerka
- 4 dag masła

Drożdże utrzyj z cukrem i szczypt? soli. Wlej do mąki, dodaj jajka i mleko, dokładnie wymieszaj. Odstaw na godzinę, aby ciasto urosło. Bułkę pokrój w kostkę i przysmaż na maśle. OstudĽ, dodaj do ciasta. Dobrze zagnieć. Z ciasta uformuj owalne knedle, odstaw jeszcze na 15 minut do wyrośnięcia. Włóż do wrz?cej osolonej wody. Gdy woda zacznie ponownie wrzeć, zmniejsz ogień i gotuj 15 minut, aż knedle zaczną puchnąć. W połowie gotowania odwróć knedle. Podawaj pokrojone na kromeczki

Czym jest Pampuchy - kluski drożdżowe znaczenie w Słownik P .