Przepis na PANGA FRYTOWANA
SKŁADNIKI DO PANGA FRYTOWANA co to jest
Gotowanie PANGA FRYTOWANA. Składniki do głębokiego smażenia, ½ szklanki mąki kukurydzianej, 2 jajka.

Jak ugotować PANGA FRYTOWANA

Definicja PANGA FRYTOWANA: Składniki: ½ kg filetów z pangi, olej do głębokiego smażenia, ½ szklanki mąki kukurydzianej, 2 jajka, sól, pieprz. Sposób przyrządzania: We frytownicy, lub dużej głębokiej patelni rozgrzać olej do temperatury około 200 stopni C. Umyte i osuszone porcje ryby przyprawić sola i pieprzem. Każdy kawałek zanurzyć w rozkłóconym jajku i obtoczyć w mące kukurydzianej. Smażyć około 5 minut na złoty kolor, obsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i podawać. Z rybą podajemy surówkę, ostry sos i ćwiartki cytryny.
 

Czym jest PANGA FRYTOWANA znaczenie w Słownik P .