Jak ugotować PANGA PANIEROWANA
Definicja PANGA PANIEROWANA: Składniki: 2 filety z pangi łuszcz do smażenia Marynata: mleko 1 cebula sucha przyprawa do potraw Panierka: mąka jajo bułka tarta Sposób przyrządzania: Rybę ułożyć w naczyniu. Zalać mlekiem z dodatkiem przyprawy i pokrojonej cebuli (marynata powinna być wyraźnie słona). Pozostawić na ok.4-5 godz. Następnie pangę odsączyć i panierować kolejno w mące, rozmąconym jajku i tartej bułce. Smażyć na złoty kolor. Z marynaty, która została możemy zrobić pyszny sos do ziemniaków, które podajemy do ryby. Wystarczy ją przecedzić podgrzać i zagęścić mąką. Powstanie wzór beszamelu.
Podawać z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty.
Czym jest PANGA PANIEROWANA znaczenie w Słownik P .