Przepis na Panga pieczona z
SKŁADNIKI DO PANGA PIECZONA Z co to jest
Gotowanie Panga pieczona z jarzynami. Składniki do sandacz, pstrąg) 2 łyżki soku z cytryny 3.

Jak ugotować Panga pieczona z jarzynami

Definicja PANGA PIECZONA Z JARZYNAMI: Składniki: 1 kg filetów z pangi (łosoś, karp, sandacz, pstrąg) 2 łyżki soku z cytryny 3 papryki 0,5 kg pomidorów 0,5 pęczka koperku 2 łyżki tartego chrzanu 1 ząbek czosnku 20 dkg tartego żółtego sera pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Umyty i osuszony filet przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Paprykę oczyścić, pokroić w paski, podsmażyć na maśle, dodać pokrojony czosnek, przyprawić. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w plastry. Naczynie do zapiekania nasmarować masłem, ułożyć w nim pomidory, posolić i popieprzyć, włożyć przesmażoną paprykę i ułożyć nań filety rybne. Posypać tartym serem i drobno posiekanym koperkiem. Piec przez 20 – 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 185 stopni C.

Czym jest Panga pieczona z jarzynami znaczenie w Słownik P .