Jak ugotować Panga pieczona z kurkami i serem
Definicja PANGA PIECZONA Z KURKAMI I SEREM: Składniki: 2-3 filety z ryby (panga, mintaj, morszczuk itp.) 25 dkg kurek 15 dkg pikantnego sera żółtego 2 cebule masło śmietana 30% pieprz, sól pietruszka Sposób przyrządzenia: Kurki myjemy i kroimy w kawałeczki, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy razem na części masła. Przyprawiamy sos do smaku. Filety (zamrożone - przynajmniej częściowo odmrażamy, bo woda z zamrożonej ryby psuje efekt) osuszamy i przyprawiamy, odstawiamy na 15 minut. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dnie układamy filety. Na wierzch kładziemy kurki podsmażone wcześniej z cebulką. Całość posypujemy obficie serem żółtym i pietruszką. Zapiekamy w 150-180 st. przez 15-20 minut - aż ser się zapiecze. Podajemy z ryżem lub frytkami i sałatką z białej kapusty.
Czym jest Panga pieczona z kurkami i znaczenie w Słownik P .