Przepis na Panga pieczona ze
SKŁADNIKI DO PANGA PIECZONA co to jest
Gotowanie Panga pieczona ze świeżymi ziołami. Składniki do posiekanych ziół np. pietruszki, oregano.

Jak ugotować Panga pieczona ze świeżymi ziołami

Definicja PANGA PIECZONA ZE ŚWIEŻYMI ZIOŁAMI: Składniki: 1 filet z pangi, 1 łyżka świeżo posiekanych ziół np. pietruszki, oregano, tymianku, koperku, 1 mały zmiażdżony ząbek czosnku, 1 -2 łyżki oliwy, sok z 1/2 cytryny, sól, świeżo mielony biały pieprz, ewentualnie 2-3 małe pieczarki Wykonanie: Naczynie do zapiekania posmarować oliwą. Rozmrożoną przez noc w lodówce rybę umyć, osuszyć, posolić i popieprzyć, skropić cytryną, polać mieszaniną ziół, soku z cytryny, soli, czosnku i oliwy,
piec w średnio nagrzanym piekarniku około 20 minut. Gdyby ryba zanadto wysychała, można podlać odrobiną białego wina lub przykryć arkuszem folii aluminiowej. Można też położyć na wierzchu kilka wiórków masła - dodadzą soczystości i aromatu. Dla urozmaicenia smaku na filety można też położyć pokrojone w plastry i lekko podsmażone pieczarki.

Czym jest Panga pieczona ze świeżymi znaczenie w Słownik P .