Przepis na Panga po afrykańsku
SKŁADNIKI DO PANGA PO co to jest
Gotowanie Panga po afrykańsku. Składniki do 1 łyżka oliwy z oliwek 2 goździki 2 ząbki czosnku  4.

Jak ugotować Panga po afrykańsku

Definicja PANGA PO AFRYKAŃSKU: Składniki: 50 dkg filetów z pangi 20 dkg krewetek 1 łyżka oliwy z oliwek 2 goździki 2 ząbki czosnku  4 cebule dymki 1 zielona papryka ½ szklanki piure z pomidorów 1 szklanka bulionu drobiowego (nie solonego) 5 dkg katmii jadalnej (okra) ½ łyżeczki posiekanego oregano sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę pokroić w grubą kostkę. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, przesmażyć dymkę, paprykę po kilku minutach dodać obrany i rozdrobniony czosnek oraz goździki, mieszając smażyć przez 1 minutę. Dodać bulion drobiowy, piure pomidorowe i posiekaną katmię, po 5 minutach duszenia sos przyprawić, dodać zioła, chwilę podgrzewać i dołożyć rybę i krewetki. Dusić 4 minuty i podawać.

Czym jest Panga po afrykańsku znaczenie w Słownik P .