Jak ugotować Panga w cieście po kaszubsku marynowana
Definicja PANGA W CIEŚCIE PO KASZUBSKU MARYNOWANA: Składniki: 1,5 kg filetów pangi sól, pieprz olej Ciasto: 1 jajko 3/4 szklanki wody mąka, vegeta, sól, pieprz Zalewa: 3 cebule 1 duża papryka 2 ogórki konserwowe 4 łyżki koncentratu pomidorowego 4 łyżki ostrego keczupu 4 łyżki octu 2 szklanki wody 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 4 łyżeczki cukru Sposób przyrządzenia: Cebulę pokroić i zeszklić, paprykę, ogórek, pokroić i wymieszać z cebulą, a następnie przełożyć z rybą. Pozostałe składniki zalewy wymieszać, doprowadzić do wrzenia i po kilku minutach gorącą zalewą zalać rybę z dodatkami. Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Składniki ciasta dokładnie wymieszać. Ma ono mieć konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego, następnie maczamy w tym cieście kawałki ryby i smażymy na oleju.
Czym jest Panga w cieście po kaszubsku znaczenie w Słownik P .