Przepis na Panga w galarecie
SKŁADNIKI DO PANGA W GALARECIE co to jest
Gotowanie Panga w galarecie. Składniki do ocet 4-5 ząbków czosnku sól warzywa ( marchew, pietruszka.

Jak ugotować Panga w galarecie

Definicja PANGA W GALARECIE: Składniki 1 kg filetów z pangi sok z cytryny lub ocet 4-5 ząbków czosnku sól warzywa ( marchew, pietruszka, seler, cebula) zielenina ( natka pietruszki, liść selera, pora) pieprz ziarnisty i mielony ziele angielskie listek laurowy 6 pełnych łyżeczek żelatyny dekoracja ( kukurydza konserwowa, groszek konserwowy , marchewka, natka pietruszki itp.) Sposób wykonania
                     
Czosnek obrać, pokroić lub przecisnąć przez wyciskarkę do czosnku i rozetrzeć z solą. Filety- jeżeli są mrożone, rozmrozić, pokroić na porcje, natrzeć czosnkiem z solą, skropić sokiem z cytryny lub octem, wstawić do lodówki przykryte filety na około 1 godz. Warzywa oczyścić, umyć, włożyć do garnka z gotującą wodą i gotować około 20 minut. Do gotującego się wywaru włożyć rybę, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i zieleninę. Gotować na bardzo wolnym ogniu pod przykryciem około 20 minut, co jakiś czas zebrać łyżką lub gęstym siteczkiem szum z garnka.
Rybę pozostawić w garnku do całkowitego ostudzenia. Porcje ryby wyjąć, oprószyć pieprzem. Wywar przecedzic przez gęste sitko z płótnem lub gazą ( 700 ml wywaru)
żelatynę wsypać do metalowego kubeczka, zalać częścią wywaru ( około 100-150 ml) - biorąc wywar z tych 700 ml i pozostawić aż napęcznieje na około 7-10 minut. Po tym czasie kubeczek  podgrzewać stale mieszając aż się żelatyna całkowicie upłynni. Wywar wymieszać z upłynnioną żelatyną, przecedzić przez sitko. Na dno półmiska wlać trochę gotowego wywaru, ułożyć kawałki ryby, udekorować według uznania. Po chwili jeżeli zalany wywar już stężał ponownie zalać pozostałym wywarem i wstawić do lodówki.  

Czym jest Panga w galarecie znaczenie w Słownik P .