Jak ugotować Panga w greckim sosie z warzywami i dzikim ryżem
Definicja PANGA W GRECKIM SOSIE Z WARZYWAMI I DZIKIM RYŻEM: Składniki: 2 filety z pangi, szczypta soli, 2 woreczki dzikiego ryżu, 50 g mieszanki warzywnej (mrożonej). Sos: 3 duże cebule, 3 średnie marchewki, 1 pietruszka, 3 ząbki czosnku, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, sok z cytryny, cukier, sól, pieprz, oliwa. Wykonanie: Pangę solimy, wkładamy do parowaru, tak samo robimy z warzywami. Układamy je na drugiej "półce" parowaru, ustawiamy odpowiedzni czas i czekamy, aż danie się przygotuje. Na patelni rozgrzać lekko 3 łyżki oliwy. Wrzucić cebulę pokrajaną w cienkie półplasterki. Smażyć na małym ogniu do zeszklenia (nie rumienić!). Marchew i pietruszkę zetrzeć na grubej tarce, czosnek zmiażdżyć, wszystko dodać do podsmażonej cebuli, wymieszać z koncentratem pomidorowym. Lekko posolić, dusić do miękkości na najmniejszym ogniu, podlewając w miarę potrzeby niewielką ilością wody. Dodać 1- 1,5 łyżeczki cukru, doprawić do smaku sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Zagęścić 1 łyżeczką mąki rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody.
Czym jest Panga w greckim sosie z znaczenie w Słownik P .