Przepis na Panga w kremowym
SKŁADNIKI DO PANGA W KREMOWYM co to jest
Gotowanie Panga w kremowym sosie koperkowo-porowym. Składniki do •  250 ml mleka    •  biala czesc.

Jak ugotować Panga w kremowym sosie koperkowo-porowym

Definicja PANGA W KREMOWYM SOSIE KOPERKOWO-POROWYM: Składniki •  300 gram Pnagi (ryba atlantydzka)
  
•  250 ml mleka
  
•  biala czesc pora
  
•  koperek
  
•  2 żóltka
  
•  lyzka masla
  
•  sól,pieprz
   Etapy przygotowania 1.  pange umyj i osusz papierowym recznikiem.Wloz do radla zalej mlekiem,mleko musi sie zagotowac,pozniej zmniejsz ogien i dus rybe w mleku przez 8-10 minut
    
2.  biala czesc pora posiekaj bardzo drobno w piorka ,podsmaz na masle-nie rumieniac.Wyjmij pange z mleka .Zoltka lekko ubij,polacz mleko z porem lekko zagotuj,dodaj zoltka ciagle mieszajac -az sos zgestnieje.
    
3.  Do sosu dodaj posiekany koperek ,sol i pieprz.Przeloz rybe na talerz polej sosem .Podawaj z ryzem gotowanym na sypko .

Czym jest Panga w kremowym sosie znaczenie w Słownik P .