Przepis na PANGA W PANIERCE Z
SKŁADNIKI DO PANGA W PANIERCE co to jest
Gotowanie PANGA W PANIERCE Z PIETRUSZKĄ. Składniki do łyżka masła, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki.

Jak ugotować PANGA W PANIERCE Z PIETRUSZKĄ

Definicja PANGA W PANIERCE Z PIETRUSZKĄ: Składniki: ½ kg filetów z pangi, 1 łyżka mąki, 1 łyżka masła, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz. Sposób przyrządzania: Filet umyć i dokładnie osuszyć. Polać sokiem z cytryny, przyprawić sola i pieprzem. Drobniutko posiekaną natkę pietruszki wymieszać z mąką. Rybę dokładnie obtoczyć w przygotowanej panierce. Na dużej patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć rybę przez około 10 minut raz ją obracając. Podawać ze szparagami z wody i sałatą. Udekorować plastrami cytryny. 

Czym jest PANGA W PANIERCE Z PIETRUSZKĄ znaczenie w Słownik P .