Przepis na Panga w
SKŁADNIKI DO PANGA W co to jest
Gotowanie Panga w pietruszkowej panierce. Składniki do łyżka masła 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki.

Jak ugotować Panga w pietruszkowej panierce

Definicja PANGA W PIETRUSZKOWEJ PANIERCE: Składniki: ½ kg filetów z pangi 1 łyżka mąki 1 łyżka masła 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet umyć i dokładnie osuszyć. Polać sokiem z cytryny, przyprawić sola i pieprzem. Drobniutko posiekaną natkę pietruszki wymieszać z mąką. Rybę dokładnie obtoczyć w przygotowanej panierce. Na dużej patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć rybę przez około 10 minut raz ją obracając. Podawać z szparagami z wody i sałatką. Udekorować plastrami cytryny.

Czym jest Panga w pietruszkowej panierce znaczenie w Słownik P .