Przepis na Panga w piwnym
SKŁADNIKI DO PANGA W PIWNYM co to jest
Gotowanie Panga w piwnym cieście z frytkami. Składniki do szklanka mąki ¾ szklanki piwa ½ szklanki.

Jak ugotować Panga w piwnym cieście z frytkami

Definicja PANGA W PIWNYM CIEŚCIE Z FRYTKAMI: Składniki : 1 kg filetów z pangi sok cytrynowy 1 szklanka mąki ¾ szklanki piwa ½ szklanki mleka 2 jajka olej ¾ łyżki proszku do pieczenia sól biały pieprz Frytki: 1 kg ziemniaków 1 łyżka cukru 2 ząbki czosnku olej Sposób przygotowania: Frytki: Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki. Pokrojone frytki płuczmy dokładnie pod bieżącą zimną wodą. Do naczynia z wodą dodajemy łyżkę cukru, mieszamy, wrzucamy pokrojone i wypłukane frytki, pozostawiamy na 5 minut. Dodatek cukru sprawia że nasze frytki będą miały piękny kolor. We frytkownicy lub dużym garnku rozgrzewamy olej, dodajemy ząbek czosnku i smażymy taką ilość frytek aby swobodnie opływał je wrzący olej. Jak będą miękkie i odpowiednio złociste wykładamy je na ręcznik papierowy lub durszlak aby obsączyć je z oleju. Ryba: Z 2 jajek, mąki, piwa, mleka, proszku do pieczenia mieszamy ciasto dodając odrobinę soli i pieprzu. Powinno mieć ono konsystencję gęstej śmietany. Odstawiamy aby się zmacerowało. Wymytą i odsączoną rybę skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na kilkanaście minut. W odpowiednio dużym naczyniu rozgrzewamy olej rybę zanurzamy w cieście chwilę przytrzymujemy nad naczyniem aby nadmiar ciasta obciekł i smażymy w głębokim oleju 4 – 6 minut w zależności od wielkości filetów. Ryba nie może być wysuszona wewnątrz. Podajemy z ulubionymi surówkami, sosem. Ozdabiamy cytryną.

Czym jest Panga w piwnym cieście z znaczenie w Słownik P .