Przepis na Panga w serowej
SKŁADNIKI DO PANGA W SEROWEJ co to jest
Gotowanie Panga w serowej panierce na pomidorowym ryżu. Składniki do kostka), 200 g ryżu,    •  sok.

Jak ugotować Panga w serowej panierce na pomidorowym ryżu

Definicja PANGA W SEROWEJ PANIERCE NA POMIDOROWYM RYŻU: Składniki •  4 filety z pangi (może być mrożona kostka), 200 g ryżu,
  
•  sok z cytryny, sól, czarny pieprz, pieprz ziołowy, 2 łyżki ciemnego
  
•  sosu sojowego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżeczki sambal
  
•  oelek, 2 łyżki ghee lub masła, 100 ml oliwy Ekstra Vergine, 1 jajko,
  
•  50 ml mleka, śmietany lub jogurtu, 10 dag żółtego sera (może być
  
•  pleśniowy), mąka i bułka tarta lub mąka "orzechowa"
  
•  500 ml bulionu warzywnego
   Etapy przygotowania 1.  Rybę oprószamy solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, skrapiamy sokiem z cytryny, niewielką ilością oliwy i odstawiamy na czas przygotowania ryżu.
    
2.  Ryż dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Na patelni roztapiamy ghee lub masło razem z oliwą i podsmażamy surowy ryż. Po chwili dodajemy koncentrat pomidorowy, sambal oelek i bulion. W miarę potrzeby dolewamy w trakcie gotowania ryżu wodę. Kiedy ryż wchłonie cały płyn doprawiamy do smaku sosem sojowym i odstawiamy w przykrytym naczyniu w ciepłe miejsce.
    
3.  Rybę panierujemy w mące następnie w roztrzepanym z mlekiem/śmietaną lub jogurtem i startym na dużych oczkach serem. Na końcu w bułce tartej lub mące "orzechowej" i smażymy na mieszaninie masła z oliwą na złoto.
    
4.  Podajemy na ciepło z zestawem surówek. 

Czym jest Panga w serowej panierce na znaczenie w Słownik P .